Breaking News

Cum iti poate modifica masina un set de folii autocolant

Cum iti poate modifica masina un set de folii autocolant - -



Dacă te gândeşti la un set de folii autocolant pentru geamurile laterale sau luneta automobilului, s-ar putea să te loveşti de părerea preconcepută care spune că aspectul interior al maşinii va fi unul întunecos şi incomod pentru pasageri. Acesta este doar unul dintre miturile despre folii autocolant. Sistemul lor de funcţionare, însă, este opus acestei idei.


Motivele pentru care maşinile se echipează cu folii autocolant pot fi pentru că acestea pot schimba cu mult aspectul automobilului sau îţi pot personaliza maşina până la punctul în care are un design unic. Foliile protejează împotriva razelor soarelui şi că acordă un plus de siguranţă celor din interior.


Cum funcţionează setul de folii autocolant


Foliile simple, nereflexive funcţionează ca un strat de protecţie, aplicat pe interiorul geamurilor maşinii. Acestea controlează şi impactul luminii solare asupra autovehiculului. Atunci când razele soarelui pătrund prin ferestrele laterale ale maşinii, ele influenţează temperatura, confortul şi aerul din interior.


Acţiunea soarelui înseamnă lumina vizibilă, infraroşul pe care îl simţim sub formă de căldură şi razele ultraviolete invizibile. Setul de folii autocolant acţionează ca o pereche de ochelari de soare cu protecţie, însă fără a afecta vizibilitatea pasagerilor. Dacă foliile nereflexive absorb căldura, cele metalizate reflectă energia solară. Specialiştii spun că, dacă îţi alegi folia potrivită, aceasta poate să respingă căldura cu până la 80% mai mult decât un geam simplu. Cifra este influenţată de numărul de particule metalice din componenţa foliei.


Ca mentenanţă, o folie auto are nevoie doar de curăţare regulată cu apă şi săpun sau cu o soluţie de geamuri. Aceasta poate începe la 30 de zile după ce autocolantul a fost instalat. Nu ai nevoie de produse industriale sau abrazive, pentru că foliile sunt uşor de curăţat.


Ce mai trebuie să ştii despre folii autocolant


Deşi au o influenţă mare asupra razelor ultraviolete, foliile nu îţi oferă siguranţă totală. Tapiţeria poate fi afectată de radiaţii sau căldura prea mare. Din acest motiv, va trebui să ai grijă în continuare ca maşina ta să nu fie parcată direct în bătaia luminii soarelui.


Setul de folii autocolant nu distorsionează culorile sau peisajul pe care îl admiră pasagerii maşinii tale. Ochiul uman se adaptează uşor diferenţelor date de geamuri, astfel că maşina nu va părea întunecoasă ori neprietenoasă.


După ce sunt achiziţionate, recomandăm ca foliile auto să se monteze la un service autorizat. Chiar dacă instalarea lor poate părea simplă, riscul ca autocolantul să fie contaminat cu praf, murdărie sau fire de păr este mare. În acelaşi timp, orice bulă de aer poate strica efectul unei folii bine alese.


Setul de folii autocolant pentru maşină poate face ca geamurile laterale să îţi ofere mai multă intimitate şi, cu ajutorul acesteia, siguranţă. Te poate apăra de căldura în exces sau de aerul prea uscat. Însă, totul depinde de motivul principal pentru care vrei să îţi dotezi maşina cu folii şi de aşteptările tale de la viitoarea maşină personalizată.


Niciun comentariu