Breaking News

Ce tipuri de piese pot fi construite cu un strung?

Ce tipuri de piese pot fi construite cu un strung? - http://ehow.pro/wp-content/uploads/kZcuJ8X.jpg -





source: imgur.com


Strungul este unealta prin care, cu ajutorul tehnologiei de prelucrare prin aşchiere a unui material, se construiesc diferite componente pentru mai multe tipuri de utilaje. Prin strunjire, piesa de prelucrat se roteşte încontinuu, iar aşchierea se face cu ajutorul unui cuţit de strung. Acesta avansează, în timp ce piesa este în rotaţie.


Pentru a-i conferi piesei forma dorită, strungul utilizează trei sănii – cea longitudinală, cea transversală ÅŸi sania portcuÅ£it. Rolul strungului este definitoriu pentru orice industrie de producÅ£ie în masă. De la industria automobilelor ÅŸi până la cea alimentară, fiecare dintre acestea utilizează piese sau matriÅ£e executate la strung. Piesele pot fi destinate ambalajelor, componentelor de produse ori tehnicilor pentru personalizarea acestora.


Strungul este pe cât de important, pe atât de răspândit. Se poate spune că aproape orice piesă care se poate mişca este produsă la acest aparat. Altfel spus, dacă nu ar fi existat strungul, am fi avut mult mai puţine piese metalice, fabricate prin procedee rudimentare, care nu le-ar fi garantat durabilitatea.


Piese metalice de uz industrial ÅŸi domestic


În fabrici, compontele utilajelor au nevoie de precizia cuţitelor strungului şi de reglajul făcut de muncitori. În linii mari, piesele făcute la strung sunt utile în industrii precum cea constructoare de maşini, cea poligrafică, industria uşoară, cea a lemnului, alimentară şi farmaceutică.


Piesele fabricate la strung, însă, pot fi întâlnite atât în spaţiul industrial, cât şi în cel domestic. În locuinţa ta se pot găsi cel puţin medicamente din al căror proces de producţie fac parte piesele de strung. În plus, maşina de spălat şi frigiderul au componente produse la strung. Însă, acestea sunt piese de serie, iar producţia nu se limitează aici.


Strungul poate crea şi piese metalice unicat, sub forma unor matriţe. În stadiul final, acestea se vor materializa într-un obiect unic, cum ar fi o statuie sau un calibru pentru un anumit tip de filet. Apoi, poţi avea nevoie de piese serie mica, responsabile pentru produse care se distribuie în mai puţin de 100 de bucăţi. De exemplu, în industria constructoare de maşini, poate avea loc o ediţie aniversară. În urma acesteia, este lansat un model de automobil în 100 de bucăţi care va căpăta, în timp, statutul de vehicul de colecţie.


Aceste piese metalice au nevoie de calitate, ce poate fi obţinută doar cu ajutorul unui strung bine întreţinut. Odată ce acest aspect a fost acoperit, strungul îşi va dovedi eficienţa şi va crea piese metalice de serie mică sau unicat.



Niciun comentariu