Breaking News

Pentru experiențe memorabile

Pentru experiențe memorabile - http://i.imgur.com/H7TY418.jpg -




Poate fi asortat cu o multitudine de feluri de mâncare. Poate fi sarea și piperul unei seri în oraș sau a unei după amieze leneșe petrecute acasă. Și nu în ultimul rând, este benefic pentru sănătate si este recomandat fără rețineri de medici.


Este vorba bineînțeles de vin, acel ingredient care te surprinde de fiecare dată. Este un aliat desăvârșit în bucătărie, pentru că te inspiră de fiecare dată, îți completează cu succes rețetele preferate și te provoacă să încerci combinații noi și ingrediente îndrăznețe. Și în afara bucătăriei îți poate fi de mare ajutor. Un weekend liniștit departe de forfota cotidiană, sau unul palpitant petrecut prin agitația urbană, merg perfect cu un vin bine ales.


Și pentru ca totul să meargă ca la carte, indiferent pentru ce fel de relaxare vei opta, este bine să știi câteva lucruri esențiale despre tipurile de vin.


Vinul alb își dezvăluie aroma deosebită dacă este servit întotdeauna rece. De aceea este adesea preferat în anotimpurile mai calde, atunci când gradele cresc în termometru, iar caloriile scad în meniuri. Combină vinul alb sec cu un meniu ușor de carne de pui sau pește, sau îndrăznește și asortează-l cu un platou de fructe de mare. Aperitivul sau desertul pot beneficia de asemenea de prezența vinului alb, de data aceasta în varianta sa dulce sau demi dulce.


Continuăm periplul vinurilor și ne oprim la o terasă răcoroasă care te scapă de zilele toride de vară. Aici descoperim vinurile roze, a căror aromă vivace îți va transforma ziua într-una de răsfăț total. Vinurile roze se potrivesc de minune la începutul și sfârșitul unei mese – la un aperitiv ușor sau la desert. Având arome predominant fructate, vinurile roze te vor convinge să le savurezi pe îndelete.


Relaxarea trebuie să continuie și în anotimpurile reci, când un pahar de vin îți poate asigura o seară călduroasă. Servite la temperatura camerei, vinurile roșii te îmbie să te delectezi cu un meniu bogat din carne de vacă, porc, miel sau vânat pentru o seară în doi, sau chiar și cu o pizza împărțită cu prietenii.


Orice tip de vin vei alege, indiferent de anotimp și oriunde te-ai afla, cu siguranță îți va oferi relaxarea pe care o cauți de mult. Ia parte la chimia de arome și ingrediente ale vinului tău preferat și lasă-te învăluit de ele. Pentru zile și seri memorabile, pentru mese gustoase, pentru gusturi desăvârșite pe care le vei descoperi când nici nu te aștepți.



Niciun comentariu