Breaking News

Cum sa schimbi anvelopele in functie de sezon

Cum sa schimbi anvelopele in functie de sezon -


Dacă ești cu adevărat pasionat de mașina ta, cu siguranță îi acorzi o atenție specială când vine vorba de întreținerea ei. Și cu siguranță știi că o întreținere ca la carte nu constă doar în curățarea mașinii pe interior și exterior. Orice șofer care își dorește ca mașina personală să aibă o viață lungă, fără prea multe probleme, știe că în afară de o îngrijire de suprafață, mașina trebuie să beneficieze și de o îngrijire amănunțită a componentelor sale.


Componente cheie ale mașinii care necesită o atenție specială sunt anvelopele și jantele. Pentru că sunt singurele care iau contact cu factorii externi întâlniți pe suprafața carosabilă, sunt și primele care pot fi deteriorate.


Un prim aspect de care trebuie ținut cont când vorbim despre anvelope este adaptarea acestora în funcție de sezon. Cu siguranță ai auzit de multe ori discutându-se despre importanța folosirii anvelopelor potrivite pentru fiecare sezon în parte, cel de vară și cel de iarnă. Și dacă te gândești că sunt doar strategii care să te facă să cumperi cât mai multe anvelope, situația nu stă deloc așa. La fel cum tu îți schimbi garderoba la început de fiecare sezon, adaptând-o în funcție de condițiile meteorologice de afară, și mașina ta are nevoie de anvelope noi pentru a o proteja, în funcție de caz, de temperaturi foarte scăzute sau foarte ridicate.


Odată cu sosirea sezonului rece și cu scăderea temperaturilor sub 7 grade Celsius, este cazul ca anvelopele de vară să intre în concediu și să fie înlocuite cu cele de iarnă. Această schimbare va fi resimțită instant, deoarece anvelopele de iarnă îți asigură un șofat fără vibrații și o mai bună aderență decât anvelopele de vară, când drumurile sunt ude și alunecoase.


Pentru condiții meteorologice moderate, există opțiunea de a folosi anvelope all season. Acest tip de anvelope sunt potrivite pentru temperaturi cuprinse între 0 și 25 de grade, însă nu este recomandat să fie folosite în condiții meteorologice extreme: îngheț sau caniculă.


Bineînțeles, chiar și în condițiile în care anvelopele sunt cele potrivite pentru sezonul în cauză, se poate întâmpla ca ele să fie deteriotate din cauza obstacolelor întâlnite pe carosabil. Din acest motiv este recomandat ca starea anvelopelor să fie verificată în mod regulat pentru ca orice deteriorare să fie descoperită din timp.


Folosind anvelope pentru sezonul cărora le sunt destinate, șofatul devine mult mai confortabil. De asemenea, mai există un alt avantaj care nu este deloc de neglijat: sporirea siguranței tale, a pasagerilor din mașină și a participanților la trafic.


... citeste tot articolul

Niciun comentariu