Breaking News

Credite de nevoi personale

Credite de nevoi personale -

Creditele de nevoi personale sunt imprumuturi bancare acordate de banci comerciale din Romania care ofera sume de bani pe o durata de pana la 5 ani, pe baza unui venit stabil care poate fi demonstrat printr-un contract de munca legal, o adeverinta de serviciu si o fisa fiscala. Creditele de nevoi personale pot fi simple sau cu ipoteca imobiliare si pot include si o asigurare de viata si de somaj. Creditele de acest gen nu necesita o documentatie deosebita, insa pot necesita o perioada de asteptare relativ lunga in vederea aprobarii, in cazul in care suma solicitata este relativ mare. Imprumuturile de acest gen sunt cele mai preferate de catre public, intrucat destinatia banilor nu trebuie justificata intru totul, astfel incat solicitantului i se ofera mobilitate si flexibilitate. Asadar, destinatia banilor este satisfacerea nevoilor financiare personale, iar moneda in care se acorda imprumutul este RON. In functie de regulile bancii comerciale careia va veti adresa, sumele limita care pot fi acordate sunt diferite insa, de obicei, nu depasesc 100 000 RON, in special daca exista si alte credite active la alte banci. In cazul in care creditul de nevoi personale este utilizat in scopul refinantarii unui alt credit, atunci termenul limita de rambursare este de maxim 10 ani si nu de 5, ca si in cazul creditului de nevoi personale clasic.

Majoritatea bancilor comerciale de pe teritoriul Romaniei solicita documente standard pentru intocmirea unui dosar care va fi inaintat unei comisii care detine autoritatea de a aproba sau a respinge o solicitare de credit. Asadar, documentele necesare, in general, sunt adeverinta de salariu sau extrasul de cont in cazul in care salariul este transferat direct in contul bancii, fisa fiscala pe anul anterior, o factura de utilitati cat mai recenta care sa fie trimisa la adresa inscrisa si in actul de identitate al solicitantului; in cazul pensionarilor se poate solicita decizia de pensie si ultimele cupoane de pensie sau un extras de cont, la fel ca si in cazul salariatilor.

La fel ca si in cazul celorlalte tipuri de credite, creditul de nevoi personale poate avea dobanda variabila sau fixa, iar clientul trebuie sa decida care este cea mai buna varianta pentru el, inainte de incheierea contractului. Exceptand acest lucru, atunci cand suma imprumutata este mare, poate fi necesar apelul la un girant sau o garantie imobiliara. In acest caz, va fi nevoie si de documentele care sa demonstreze veniturile girantului, insa aceasta nu este o regula. Garantia imobiliara implica obligatia solicitantului de a oferi documente doveditoare ale proprietatii. Unul dintre cei mai importanti factori care trebuie urmarit in cazul creditelor de nevoi personale este dobanda si nu rata lunara. Insa, exista un factor si mai important decat dobanda si anume DAE, care exprima si valoarea monedei in timp, astfel incat poate sa avantajeze sau sa dezavantajeze o persoana care solicita un imprumut. Costurile incluse in DAE nu includ, insa, comisionul de rambursare anticipata, comisionul de penalizare in caz de intarziere si costurile pentru serviciile optionale alese de catre client. In schimb, include costurile cu dobanda, comisioanele de la acordarea creditului, costurile administrarii contului curent si eventualele costuri pentru incheierea unor asigurari de viata sau de imobil.


... citeste tot articolul

Niciun comentariu